Een gevoel van vrijheid: motorrijden in Duitsland

Motorrijden Duitsland

Ineens was het twee maanden stil op mijn blog. Ik had om eerlijk te zijn gewoon niet zoveel zin om wat te posten en had genoeg andere, leuke dingen om te doen. Wat ik ondertussen wel deed? Werken, lezen, weer naar Nederland om familie en vriendinnen eindelijk te zien, Tik Tok én motorrijden! En over dat laatste wil ik het in deze blogpost hebben, dus lees gauw verder.

Sinds Corona heb ik het motorrijden echt helemaal ontdekt. Mijn vriend heeft al jaren een motor en op de een of andere manier is het er gewoon nooit van gekomen om er samen op te rijden. Waarschijnlijk komt dit doordat we eigenlijk altijd elk weekend wel weer wat gepland hadden staan. Totdat alle geplande bezoekjes, afspraken en activiteiten uit vielen en we massaal thuis moesten blijven.

Toen het ook nog eens mooi weer werd, kwam mijn vriend met het idee om samen motor te gaan rijden. Zelf heb ik geen motor en ook geen motor rijbewijs, dus zit ik altijd achterop. In het begin vond ik het wel spannend en een beetje eng, want stel nou dat we zouden vallen? Nu vind ik het echt super en geniet ik enorm. Het geeft mij echt een gevoel van vrijheid.

Het dragen van beschermende kleding is wel echt een must op de motor, want je bent erg kwetsbaar in het verkeer. Een beschermende broek hadden we al vrij snel aangeschaft en het motorjack en de helm leen ik op dit moment nog van iemand. Omdat we nu steeds vaker de motor pakken, ben ik van plan om op den duur een eigen helm en jas aan te schaffen. Bij Voordeelhelmen heb ik al verschillende mooie modellen gezien. Een ROOF helm zou mij dan het meeste aanspreken. Het schijnt dat de moterhelmen van het merk ROOF vooral populair zijn bij de cruiser- en bobberrijders, wat natuurlijk past bij het soort motor dat mijn vriend rijdt.

motorrijden in Duitsland

Motorrijden in Duitsland

Wij wonen in Duitsland en daar kun je prachtig motorrijden. Wij wonen aan het Teutoburger Wald, dus in een mum van tijd bevinden wij ons op de motor door de bossen en op bergweggetjes. Dit gebied is ook erg geliefd bij andere motorrijders, die je er geregeld zult tegenkomen, wanneer je er zelf rijdt. Het is een gebied niet ver van de Nederlandse grens, dus mocht je ook dol zijn op motorrijden, dan kan ik het je aanraden!

Ben jij ook zo dol op motorrijden? Of heb je er weleens op gezeten? Ik ben benieuwd!

Liefs, José.

Ook leuk om te lezen:

9 reacties

  1. ik vind het fantastisch motorrijden !! en ja ik heb een ritje mee mogen maken een keer en wil zelf ook heel graag mijn rijbewijs halen maar lichamelijk niet te doen jammer genoeg! dus dan maar op de scooter haha .

  2. Oh nee, ik vind het eng, en ook wel gevaarlijk. En ik vind motorrijders enorm lawaaiig en irritant aanwezig moet ik bekennen. Dan heb ik nog liever wielrenners. Die zijn ook hinderlijk maar bewegen zich in ieder geval voort op eigen kracht.

  3. Ik kan me goed voorstellen dat het een gevoel van vrijheid geeft. Ik heb dat gevoel altijd als ik ‘onderweg’ ben en denk dat het versterkt wordt op een motor omdat je dan soort van dichterbij de omgeving voelt. Eh als je begrijpt wat ik bedoel haha

  4. Ik heb nog nooit achterop een motor gezeten. Het lijkt mij ook erg spannend en idd de angst van Wat als je valt? Ik heb in mijn vriendengroep eigenlijk niemand die een motor rijdt. Dus de kans dat ik achterop een motor zal zitten wordt daardoor nog kleiner. Super fijn dat je je over de angst heen hebt gezet en nu kan genieten van de ritjes op de motor.

  5. Wat goed dat het je zo’n fijn gevoel van vrijheid geeft. Voor mij is het niets. Had vroeger een vriendje met motor en ik moest mee achterop. Vond het vreselijk, en bij de stoplichten zit iedereen naar je achterste te staren. Nee laat mij maar droog en veilig in de auto zitten, ik vind autorijden al spannend genoeg ha ha ha.

  6. Wat een gave foto! Ik ben vrachtwagenchauffeur maar zou niet op een motor durven. Gewoon hoe kwetsbaar je bent. Maar veel motorrijders verzieken het zelf ook een beetje met hun gedrag, ik heb er zelf niet zoveel mee..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.