Wonen op 17m²: details van mijn studentenkamer

Bij de voordeur van mijn studentenhuis. Schoenen van Lacoste / Rokje van Zara / T-shirt van Vera & Lucy

Nu de eindexamens van de middelbare school voorbij zijn, gaan er vast veel aankomende studenten (misschien wel jij!) op zoek naar een kamer in hun nieuwe studentenstad en moeten hun studentenkamer inrichten. Zelf woon ik ook op kamers en deel maar al te graag hoe mijn kamer eruit ziet. Kijk je mee?

Studentenkamer inrichten

Het heeft even geduurd, maar mijn kamer is nu echt mijn eigen plekje. Toen ik er net kwam wonen wilde ik de boel vooral heel minimalistisch gaan inrichten. Gaan de weg kwam ik erachter dat ik het juist veel leuker vind om mijn kamer gezellig aan te kleden met allerlei decoratie en servies. Die decoratie haal ik overal en nergens vandaan. Het robuuste houten kistje die ik als bijzettafel gebruik? Ooit zat daar een kerstpakket van mijn vader in. Het vloerkleed wat op een duur Perzisch tapijt lijkt? Dat lag tot dat oma ging verhuizen op haar keukentafel!

Links: Glazen wandtegeltje wat ik heb gekregen van een paar klasgenoten. Rechts: Wijnrek wat ik tegenkwam in de Action.

Natuurlijk zijn er ook dingen van mijn inrichting die ik zelf gekocht heb. Hier zal ik linkjes bij plaatsen.

Dit heerlijke dekbedovertrek met leuke print heb ik gewoon gehaald bij de Hema! Het roze fleece dekentje heb ik gekregen bij een evenement van Leeuwarden Studiestad.

Ik heb er expres voor gekozen om geen bureau in mijn kamer te nemen, want ik ben natuurlijk niet alleen maar in mijn kamer om te studeren. Er moet ook geleefd kunnen worden en dus heb ik een eettafel en twee stoelen bij de IKEA aangeschaft. Dit staat extra leuk in de erker die ik in mijn kamer heb.

Op tafel heb ik een laag kistje waar ik fruit in kan leggen. Deze heb ik gekocht op de H&M home afdeling. Het zachte kleedje wat over de ene stoel heen hangt is een lapje stof dat mijn moeder nog over had en de kaarsjes zijn wederom van IKEA.

Op de vensterbank heb ik een handig lampje staan voor wanneer het ‘s avonds donker is en ik nog aan mijn tafel dingen aan het doen ben. Het leuke vaasje ernaast is van mondgeblazen glas van het merk DutZ en heb ik gekregen van mijn tante. Het roosje wat ik er in heb gezet is nep en is samen met de lamp van Xenos. De linkjes daar van zijn: Lampenkap / Nep roosje.

Van de moeder van mijn vriend heb ik ooit deze leuke theedoos gekregen. Gezien het feit dat ik een echte theeleut ben, gebruik ik hem natuurlijk elke dag. Ik heb geen idee waar zij deze gehaald heeft, maar thee dozen zijn in bijna elke winkel wel te koop. ☺

Het houten kistje + vloerkleed waar ik aan het begin van deze post over schreef. Het boek is Capture Your Style van Aimee Song.

Dit was dan mijn kamer! Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Ook al ga je niet op kamers, vroeg of laat zul je waarschijnlijk wel een keer iets moeten inrichten.

Hoe zou jij jouw studentenkamer inrichten of omschrijven?

Liefs, José.

Ook leuk om te lezen:

1 reactie

  1. Wat een leuke kamer heb je! Wat een mooi Perzisch tapijt, dat staat echt super onder dat kistje. Ik zou mijn kamer denk ik omschrijven als bohemian. Ik scoor mijn accessoires vaak bij de kringloop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.