3 manieren om snel jouw studentenkamer te vinden

In veel studentensteden zijn de introductieweken nu in volle gang. Eerste jaars studenten komen van heinde en verre om hun studententijd in te luiden. Velen zullen al een kamer gevonden hebben, maar wellicht ben jij nog naarstig op zoek. Om te voorkomen dat jij niet in een tentenkamp zoals in Groningen eindigt, geef ik in dit artikel tips voor het snel vinden van een kamer om te huren. Lees je mee?

Tip 1 voor het zoeken van een kamer:

Laat je familie, vrienden en kennissen weten dat jij op zoek bent naar een kamer. Dit klinkt heel cliché maar het werkt echt. Je kunt dit doen door het ze persoonlijk te zeggen of door een oproepje te plaatsen op jouw sociale media kanalen. De kans is groot dat jouw kennissen dit delen. Doordat zij nu op de hoogte zijn van jouw zoektocht zullen ze jou zeer waarschijnlijk een tip geven op het moment dat zij een kamer die te huur is voorbij zien komen.

Tip 2 voor het zoeken van een kamer:

Schrijf je gratis in op websites als Kamerstunt en Kamernet. Dit soort websites zijn er op gericht om huurders en verhuurders bij elkaar te brengen. Advertenties staan gesorteerd op plaats en je kunt meestal aangeven wat het maximale bedrag is wat jij per maand aan huur wil uitgeven. Een klein nadeel is wel dat je meestal een klein bedrag moet betalen om te reageren op een kamer. Maar goed het werkt wel! Veel van mijn huisgenoten hebben we gevonden via deze weg.

Tip 3 voor het zoeken van een kamer:

Gebruik Facebook! Volgens mij heeft elke studentenstad wel een Facebook groep waar kamers op worden aangeboden. Mijn studentenkamer heb ik ook via deze manier gevonden. Het is een erg laagdrempelige manier van zoeken, en verhuurders vinden het zelf vaak ook fijn om gelijk het Facebookprofiel van degene die reageert te kunnen zien.

Bij de voordeur van mijn studentenhuis.

En tot slot wanneer je (al) een kamer bemachtigd hebt: Gefeliciteerd! Het inrichten kan nu beginnen en wellicht kan ik je inspireren. Lees dit artikel om te zien hoe mijn studentenkamer er uit ziet. 🙂

 

Heb jij al een kamer bemachtigd?

 

Liefs, José.

 

Ook leuk om te lezen:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.