3 dingen die je moet weten als je begint met studeren

Zoals je in een aantal vorige blogposts van mij kon lezen, ben ik aan het afstuderen. De afgelopen vier jaar heb ik veel geleerd van mijn opleiding communicatie en heb ik mijzelf goed kunnen ontwikkelen. Voor niets gaat echter de zon op, en dus zijn er een aantal dingen die handig zijn om te weten als je binnenkort begint met studeren. Benieuwd? Lees dan verder!

Tweedehands schoolboeken

Het maakt niet uit wat je gaat studeren, maar voor elke studie heb je boeken nodig. Meestal heeft jouw onderwijsinstelling wel een contract met een bepaalde leverancier voor schoolboeken, maar dit is echter niet ten voordele van jou! Schoolboeken zijn erg duur en kun je daarom net zo goed tweedehands van anderen overkopen.

Een geschikte en betaalbare laptop

Naast boeken kun je tijdens je studie ook echt niet zonder een laptop. Voor elke opleiding heb je weer andere specificaties qua laptops, in verband met de programma’s die er op moeten kunnen draaien. Het is dus handig om je te verdiepen in een laptop voor een student. Zelf kan ik je aanraden om te kijken naar een laptop bij CampusShop. Op deze webshop kun je namelijk jouw onderwijsinstelling aangeven om zo een geschikte studenten laptop te vinden. Ook krijg je er studentenkorting en bieden ze Snelle Studenten Service aan dat een extra toevoeging is op de standaard fabrieksgarantie.

Zelf heb ik vier jaar geleden toen mijn studie begon voor een laptop van het merk Lenovo gekozen, omdat deze binnen mijn budget paste en ik mijn gewenste programma’s hier op kon gebruiken. Voor mijn studie communicatie gebruik ik vaak wat zwaardere programma’s zoals Adobe Photoshop, Lightroom, InDesign en Premiere Pro. Het was voor mij dus zeker een must om mij hier in te verdiepen en ik heb dan ook eerst een tijdje rond gekeken. Als ik toen op de hoogte was geweest van de mogelijkheden van CampusShop, was deze zoektocht een stuk makkelijker geweest.

Begin op tijd met zoeken naar kamers

Ga je net zoals mij op kamers in een studentenstad? Super leuk! Maar, niets is zo vervelend als in jouw introductietijd nog op zoek te moeten naar een kamer. Begin daarom echt op tijd met zoeken, want je moet vaak ook nog hospiteren, waarbij de huidige bewoners nog kunnen bepalen of jij hun nieuwe huisgenoot wel of niet wordt. Mijn tips voor het snel vinden van een studentenkamer vind je hier.

Ga jij binnenkort studeren? Of wat had jij willen weten toen je ging studeren? Ik ben benieuwd!

Liefs, José.

Ook leuk om te lezen:

9 reacties

  1. Studie is inmiddels al best een tijdje terug, maar wat ik zelf ook fijn vond was de onderlinge samenwerking. Ik deed Geschiedenis en onze faculteit was vrij klein (60-100 man denk ik). Het voordeel daarvan was wel dat je elkaar sneller hielp met samenvattingen. Die hebben me in elk geval tijdens een paar tentamens gered 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.