Snapshots of Zuid Spanje

Inmiddels zijn mijn vriend en ik alweer eventjes terug uit Spanje en zit mijn tweede werkweek er alweer op. We zijn er 10 dagen lekker op vakantie geweest, wat we allebei dik verdiend hadden. We zaten in de kustplaats Benalmádena – vlakbij Málaga en Torremolinos – en ik laat je er alles over zien in deze blogpost! Benieuwd? Kijk dan verder.

Tien dagen op vakantie in Benalmádena is lang genoeg om lekker te relaxen aan zowel het strand als het zwembad én om ook nog verschillende uitstapjes te maken. Wij hadden een auto gehuurd zodat wij zelf vrij waren om te gaan en staan waar we wilden. Zo zijn we een dag naar de dierentuin in Fuengirola gegaan, hebben het monument van Columbus (Castillo de Colomares) bezocht en zijn we ook een dag naar Gibraltar geweest.

Apen spotten in Gibraltar

Ons uitstapje naar Gibraltar maakte de meeste indruk op mij. Dit is een stukje land wat bij Groot-Brittannië hoort en aan het zuiden van Spanje vast zit. Op de berg van dit land lopen er apen in het wild rond, dus dat wilden we natuurlijk graag zien. Met een gids in een busje reden we de smalle bergweggetjes op en al gauw spotten wij de eerste apen. Eenmaal bovenop ging de gids eventjes uit het busje om wat te overleggen met een andere gids van een ander busje. Hij vergat hierbij zijn raam dicht te doen en in een fractie van een paar seconden sprong er zo een aap naar binnen. Hierbij jatte hij een zakje nootjes, trok die open en begon te eten. We hebben ons kapot gelachen, echt een brutaal aapje! ?

Verder kruist de start- en landingsbaan van het vliegveld met de hoofdstraat van Gibraltar. Zo moesten wij op de terugweg een hele tijd wachten voordat we Gibraltar weer uit konden. Er moesten namelijk eerst nog twee vliegtuigen opstijgen! Best bijzonder om mee te maken.

Blijvende vakantie herinnering

Om nog even in de vakantiesfeer te blijven hangen, heb ik een van mijn favoriete vakantie foto’s op canvas laten bedrukken. Deze ga ik ophangen zodat ik lang kan blijven nagenieten van deze vakantie. Het drukken heb ik door Studentendrukwerk laten doen, omdat zij goed en snel drukwerk leveren tegen een scherp studententarief. Erg handig voor als je niet zoveel geld te besteden hebt of nog studeert zoals ik.

Hoe is jouw zomer? En hoe bewaar jij jouw vakantie herinneringen? Ik ben benieuwd!

Liefs, José

Ook leuk om te lezen:

8 reacties

  1. Toffe foto’s van lijkt mij een heel prima vakantie.
    Ik heb vooral heel veel foto’s nog digitaal op een hard schijf staan. Met de bedoeling er nog iets mee te doen. Het komt er alleen helemaal niet van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.