Recept: gezonde havermout koekjes met banaan en rozijn!

Op zaterdagen in mijn vrije weekenden mag ik graag bakken. Meestal zijn dat taarten en cakes, maar deze keer iets wat ik al een lange tijd niet meer heb gemaakt, namelijk koekjes! Benieuwd?

Ik ging voor dit baksel op gezonde tour en besloot iets simpels te maken met maar weinig ingrediënten die ik ook al in huis bleek te hebben. Hoe fijn is dat?!

De ingrediënten die ik heb gebruikt zijn:

  • 1 banaan
  • 100 gram havermout vlokken
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 handje rozijnen

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om nog het een en ander toe te voegen zoals kokos, honing of noten. ‘t is maar net wat je zelf lekker vindt of wat je in huis hebt.

havermoutkoekjes banaan

Je begint met het prakken van de banaan tot een soort moesje, waarna je de havermout toevoegt en mengt. Vervolgens deed ik er wat kaneel en rozijnen bij en kon ik beginnen met kneden. Dit is trouwens de reden dat ik maar zelden koekjes bak: ik hou er gewoon niet van dat mijn handen zo plakkerig worden! Maar goed dat ter zijde, haha! Voor de vorm van de koekjes heb ik ronde balletjes gekneed en die vervolgens wat platter gedrukt en daarna op de bakplaat gelegd.

Eenmaal op de bakplaat konden de koekjes de oven in! Deze had ik voorverwarmd op 180 graden en met 10-15 minuutjes waren de koekjes al klaar. Even laten afkoelen en smullen maar!

havermoutkoekjes banaan havermoutkoekjes banaan

Bak jij graag? En zo ja, wat dan? Ik ben benieuwd!

Liefs, José

Ook leuk om te lezen:

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.