Lekker voor tussendoor: Bananenbrood met blauwe bessen

Dit weekend had ik echt zin om weer een keertje te bakken. Ik ging voor iets wat al een langere tijd op mijn lijstje stond, namelijk bananenbrood! Erg lekker als tussendoortje, maar het kan ook als ontbijt gegeten worden. Benieuwd hoe ik hem gemaakt heb? Lees dan verder!

Bananenbrood met blauwe bessen

bananenbrood met blauwe bessen

Hier in Duitsland verkopen ze een kant en klare bakmix voor bananenbrood van Dr. Oetker. In Nederland heb ik hem nog niet gezien, maar het merk Koopmans heeft het wel. Natuurlijk kan je de mix ook zelf maken. Zie hiervoor de volgende recepten van bloggers:

Zelf heb ik er naast bananen ook nog blauwe bessen doorheen gedaan als variatie. Erg lekker en het ziet er ook nog eens leuk uit.

bananenbrood met blauwe bessenbananenbrood met blauwe bessen bananenbrood met blauwe bessen

Dit vind je vast ook lekker: Havermout koekjes met banaan en rozijn

Bananen kun je erg goed verwerken in verschillende recepten, dus dat doe ik dan ook regelmatig. Een tijdje terug schreef ik een kleine review over mijn favoriete kookboeken, waaronder het bananenboek. Lees de review hier.

Ben jij ook zo dol op bananen?

Liefs, José

Ook leuk om te lezen:

5 reacties

  1. Wat een goed idee, bananen brood maak ik vaker, maar ik doe er nooit iets extra’s bij blauwe bessen heb ik hier altijd in huis, dus dat ga ik volgende keer eens doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.