Mijn ervaringen met rijles

Het is alweer een jaar geleden dat ik op stage in Duitsland ging en de kans kreeg om samen te gaan wonen met mijn vriend. Het solliciteren naar een stageplaats was nog wel even spannend, want ik zou elke dag met de auto naar mijn stage moeten. Op het moment dat ik mijn rijbewijs nog niet zou hebben op mijn eerste stage dag, zou ik dus die stage niet kunnen doen.

Twee maanden voor aanvang mocht ik dan eindelijk mijn fel begeerde roze pasje ophalen. Precies op tijd want zo kon ik in de zomervakantie nog veel extra rijervaring opdoen in Nederland. Niet dat ik tijdens mijn rijlessen weinig uur gemaakt heb hoor. Het heeft namelijk heel lang geduurd voordat ik eindelijk geslaagd was. Dit komt mede doordat ik mijn theorie heel lang heb uitgesteld en doordat ik heel onregelmatig leste omdat ik op kamers woonde en voor rijles speciaal naar de woonplaats van mijn ouders terug moest. Toen ik eenmaal besloten had dat het tijd werd om mijn theorie te halen, heb ik hier heel hard voor geleerd en geoefend, maar ben ik drie keer in 1 week tijd gezakt. Uiteindelijk heb ik besloten om een theoriecursus te volgen en toen slaagde ik gelukkig.

Over het afrijden zelf heb ik ook nog heel lang gedaan. De eerste keer dat ik op mocht voor mijn examen was ik zelf ook nog niet zo zeker over mijn rijkunsten dus was ik achteraf een beetje opgelucht dat ik gezakt was. Maar de drie keren afrijden daarna was ik elke keer zo zeker dat ik het kon, dat die gedachte mij juist heel zenuwachtig maakte waardoor ik dus weer zakte. Mijn vierde keer afrijden ging gelukkig heel goed en toen ik het parkeerterrein bij het CBR opreed wist ik eigenlijk ook wel zeker dat ik wel geslaagd zou zijn. Ik durfde het alleen niet te hopen omdat ik de drie keer ervoor ook al teleurgesteld was. De examinator nam mij mee het gebouw weer in en feliciteerde mij gelijk. Wat een geweldig gevoel was dat! ?

Mijn advies is om vooral niet op te geven op het moment dat je zakt, maar om gewoon door te gaan. Er komt echt een dag dat je je rijbewijs haalt en dan vraagt niemand meer hoe lang je erover gedaan hebt. Voor een rijbewijs in Arnhem kun je terecht bij rijschool Wesseldijk. Hier kun je gaan voor pakketten waar een eventueel herexamen al bij in zit. Zo kom je niet voor onverwachte extra kosten te staan als je er toch wat langer over doet dan gepland.

Ben jij al bezig met rijles of heb je je roze pasje al? 🙂 Ik ben benieuwd!

Liefs, José.

Side note: Dit artikel is tot stand gekomen met een samenwerking.
Je kunt hier meer over lezen in mijn disclaimer. 

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.