Snel ontbijtje: wentelteefjes

Ontbijt is een van mijn favoriete maaltijden op een dag en daar kom ik dan ook graag mijn bed voor uit. Zonder ontbijt heb ik geen energie en ik begrijp dan ook echt niet waarom sommige mensen zonder een ontbijt aan de dag kunnen beginnen. Het maken van een lekker ontbijtje hoeft namelijk echt niet veel tijd te kosten! Afgelopen week maakte ik wentelteefjes van oud brood. Zó lekker! Het allerbeste is misschien wel dat je waarschijnlijk alle ingrediënten al in huis hebt.

Men neme voor 1 persoon:

  • 1 ei
  • een zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 70 ml melk
  • een paar sneetjes oud brood

Je begint met het los kloppen van het ei samen met de melk, kaneel en vanillesuiker in een bakje. Vervolgens snijd je de korsten van de oude sneetjes brood af. Deze kun alvast op eten of gewoon weg gooien, want je hebt ze niet meer nodig voor dit recept. De overgebleven stukjes brood doe je in het bakje en laat je doordrenken met het mengsel.

Wanneer de stukjes brood in het mengsel zijn geweest, kunnen ze goudbruin gebakken worden in de koekenpan. Als laatste kun je de wentelteefjes aftoppen met wat poedersuiker, en klaar is kees! Hier kan echt vrij weinig mis aan gaan lijkt me.

Wat is jouw favoriete, snelle ontbijtje?

Liefs,

José

Ook leuk om te lezen:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.