Zo lukt het wél om snel je kleding te verkopen op Vinted

Vinted verkooptips

Het online verkopen van kleding dat ik niet meer draag, blijft voor mij echt een must. Het ruimt mijn kast lekker op, iemand anders kan ik met mijn kleding weer blij maken én ik verdien er ook nog eens aan. Na het succes van een van mijn best gelezen blogposts met verkooptips voor United Wardrobe, is het vandaag tijd om de beste tips voor het verkopen op Vinted te delen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1. Upload goede foto’s of een video

Heel cliché maar waar: goede, lichte foto’s helpen echt de verkoop omhoog. Mensen willen zien wat ze kunnen kopen, dus denk aan het fotograferen van het labeltje, de stof, een foto waar de kleur duidelijk op te zien is en potentiële kopers zijn vaak ook benieuwd naar hoe het item staat als iemand je draagt. Maak gebruik van lichte foto’s die je overdag maakt. Alle foto’s in dit artikel heb ik zelf gemaakt en gebruikt voor mijn advertenties. Vier van de vijf kledingstukken heb ik inmiddels ook al verkocht.

Verkopen op Vinted

Nog beter is het uploaden van een korte video van het kledingstuk! Je kunt daarbij denken aan een video dat je het kledingstuk draagt, of je filmt bijvoorbeeld de stof van dichtbij, voor het geval het moeilijk op een foto te zien is. Hiermee dek je alle bovengenoemde punten, wat potentiële kopers graag willen zien, in een keer af.

2. Boost je advertentie

Op Vinted heb je de mogelijkheid om je advertentie te boosten. Dit is helaas niet gratis. Voor een klein bedrag kun je jouw verkoopadvertentie meer zichtbaar maken. Hiermee wordt jouw item bij meer Vinted gebruikers dan normaal getoond voor een bepaalde tijd. Het feit dat je ervoor moet betalen zal je misschien afschrikken, maar je kunt de prijs gewoon in jouw verkoopprijs verrekenen. En omdat jouw item dus vaker bekeken wordt, heb je ook de kans dat het kledingstuk snel verkocht wordt, waardoor je dat bedrag weer terugverdient. Win-win dus!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

3. Gebruik goede relevante hashtags

Gebruikers van Vinted zullen via de zoekfunctie op zoek gaan naar een bepaald kledingstuk. Hier kun jij op in spelen door gebruik te maken van hashtags! Goede relevante hashtags zijn een merk of een soort kledingstuk, bijvoorbeeld: #adidas of #momjeans. Door gebruik te maken van hashtags, zul je sneller bovenin de zoekresultaten te zien zijn.

4. Verkopen op Vinted door goede prijzen

Eerlijk is eerlijk: zou jij veel geld willen betalen voor een kledingstuk dat al gedragen is? Houd deze gedachte dus in je achterhoofd bij het bedenken van je verkoopprijs. Daarnaast moeten kopers ook nog de verzendkosten betalen. Wat je wél zou kunnen doen is de prijs iets hoger zetten dan eigenlijk wilde. Daarna wacht je gewoon de favorieten van mensen af. Later kun je de prijs omlaag doen naar de eigenlijke prijs die je in gedachten had. Iedereen die jouw kledingstuk gefavoriet heeft, zal vervolgens een melding krijgen dat je in prijs bent gezakt. Dat is dus een gratis herinnering om jouw kledingstuk te kopen!

Dit artikel is niet gesponsord, maar geschreven uit mijn enthousiasme voor het verkopen van tweedehands kleding. Ik hoop dat je wat aan deze tips gaat hebben.

Verkoop jij weleens kleding op internet? Ik ben benieuwd!

Liefs, José.

Ook leuk om te lezen:

14 reacties

  1. Ja, ik verkocht vroeger echt zoveel vintage kleding op internet dat ik besloot er een webshop voor te openen, en deze heeft heel succesvol gedraaid van 2006-2012. Ik kreeg ook heel vele ingebrachte kleding en het liep fantastisch. Maar naar 6 jaar was ik de voorraad, het inpakken, versturen etc zat en ben ik overgestapt op bloggen en dat vind ik nog leuker!

    1. • Wat fijn om te weten.
      • Hier zelf hebben we nog nooit kleren verkocht of gekocht daar op.
      • Meestal kijk eerst mijn zussen of zij niks kunnen gebruiken en omgekeerd ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.