Zo lukt het wél om snel je kleding te verkopen op United Wardrobe

united wardrobe verkoper

Zo nu en dan verkoop ik kleding die ik niet meer draag via internet. Hier heb ik verschillende sites voor geprobeerd en degene die voor mij het fijnste werkt is United Wardrobe. Aan het begin verkocht ik niks, maar nu na 27 kledingstukken verkocht te hebben deel ik mijn ontdekte trucjes en tips waardoor het mij wél lukt om kleding te verkopen op United Wardrobe. Benieuwd naar hoe ik dat doe? Lees dan verder!

1. De United Wardrobe zoekwoorden functie

Wanneer je een kledingstuk upload geeft United Wardrobe de mogelijkheid om 3 tags toe te voegen waar je item op gevonden kan worden. Maar hoe weet je nou waar veel op gezocht wordt en wat populaire merken zijn? Daar bestaat deze pagina voor waar alle populaire zoektermen van dat moment worden uitgelicht. Heb je een item wat voldoet aan deze zoektermen? Lucky you, die zal vast snel verkocht worden! Heb je geen item die aan deze zoektermen voldoet? Ook dan kun je deze zoektermen toevoegen aan jouw kledingstuk. Misschien niet helemaal eerlijk en de bedoeling, maar op deze manier wordt jouw kledingstuk gegarandeerd vaker weergegeven!

Lees ook: Zo lukt het wél om snel je kleding te verkopen op Vinted.

2. Zorg voor volgers

Per keer dat je wat kledingstukken upload, krijgen je volgers een melding dat je weer wat te koop hebt staan. Maar  hoe kom je dan aan die volgers? Nou, heel simpel! Net zoals velen de volg-ontvolg methode op Instagram toepassen, is deze ook op United Wardrobe te gebruiken. Het is echter wel verstandig om dit strategisch te doen. Soms zie je mensen die jou uit het niets gaan volgen en ook heel veel andere mensen volgen. Bij deze persoon kun je dan iets van de laatste ±50 volgers volgen, want je weet dat deze actief zijn omdat deze personen ook de persoon die jou ging volgen hebben terug gevolgd. Zelf doe ik nooit direct aan weer ontvolgen, alleen als een persoon veel items plaatst, want dan wordt ik gek van de meldingen.

united wardrobe topverkoper

3. Verkopen op United Wardrobe door goede prijzen

Als je echt een goede kans wil maken om jouw kleding te verkopen, zet je prijzen dan niet te hoog. Onthoud dat je kleding al gedragen is geweest en zeg nou eerlijk, jij zelf gaat toch ook niet de nieuwprijs betalen voor iets wat al gedragen is geweest?! Daarnaast moeten kopers tegenwoordig zelf de verzendkosten betalen die dus nog boven op jouw prijs komen, wat niet bevorderlijk is. Wat je wel kunt doen is iets hoger inzetten dan eigenlijk wilde, en de favorieten van mensen afwachten. Wat later kan je dan de prijs omlaag doen naar de eigenlijke prijs die je in gedachten had. Iedereen die jouw item gefavoriet heeft krijgt dan een melding dat je in prijs bent gezakt en dus een herinnering om jouw kledingstuk te kopen!

Wat zijn jouw ervaringen met het verkopen van kleren op internet? Ben benieuwd!

Dit artikel is niet gesponsord, maar geschreven uit oprecht enthousiasme! Benieuwd naar wat ik op dit moment te koop heb staan? Neem dan hier een kijkje.

Liefs, José

Ook leuk om te lezen:

14 reacties

  1. Wat een fijne tips… Ik verkoop zelden kleding via internet, wel geef ik het vaak aan een goed doel. De kleding en schoenen van mijn zoon gaan naar Afrika. Ik geef het liever aan die kindjes dan dat er hier mensen gaan zeiken over of het 1,50 of 1 euro moet kosten. (Het particulier naar Afrika, dus ik weet zeker dat het goed terecht komt.)

  2. Ik verkoop mijn kleding via Marktplaats. Dat doe ik al jaren en dat gaat meestal prima dus ik denk niet dat ik zo snel op iets anders zou overstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.