Mondkapje dragen stom? 7x leuke mondkapjes!

Nu de corona maatregelen iets versoepeld zijn, laait in Nederland, logischerwijze, de discussie op voor het dragen van mondkapjes. Gelukkig hoeft het dragen van een mondkapje absoluut niet stom te zijn. Zelf draag ik hem al eventjes en daarom deel ik vandaag inspiratie voor het dragen van leuke mondkapjes. Benieuwd? Kijk dan gauw verder!

Een mondkapje dragen

Hier in Duitsland moest ik er in april al aan geloven: het verplicht dragen van een mondkapje in openbare gelegenheden. Ik moet eerlijk toegeven, dat ik dit in het begin wel even een dingetje vond. Ik voelde mij net een maanmannetje! Gelukkig draagt iedereen er hier een, dus was mijn schaamte al gauw weg. Inmiddels voel ik mij er ook heel veilig bij. Ik verspreid, als ik praat en adem, niks en anderen ook niet. Daarnaast merk ik dat ik ook niet even onbewust aan mijn gezicht krab, want dat ding voel je wel zitten. Daar wordt je veel bewuster van.

7x leuke mondkapjes

Gelukkig hoeft het dragen van een mondkapje niet erg te zijn. Je kan er zelfs een heel fashion statement van maken! De stad Vilnius in Litouwen daagt haar inwoners zelfs uit voor een Mask Fashion Week. In Nederland kun je natuurlijk ook gewoon leuke mondkapjes dragen en daarom heb ik de leukste exemplaren op een rijtje gezet, die je online kunt bestellen. De meeste mondkapjes heb ik op Etsy gevonden. Dit is een verzamelsite waar lokale ondernemers hun producten op kunnen zetten. Ik heb extra gefilterd op mondmaskers uit Nederland en Europa, dus support your local!

Scrol met je vinger of muis over de mondkapjes heen en je kunt er op klikken om het masker te bestellen. 🙂

Zelf aan de slag met mondkapjes maken

Zelf mondkapjes maken kan natuurlijk ook! Op Youtube en internet staan vele tutorials, waaronder deze.

Wat vind jij van mondkapjes?

Ik ben heel benieuwd hoe jij tegenover het dragen van mondmaskers staat. Laat het mij in de reacties weten. Ik zie het zelf in ieder geval positief!

Side note: In dit artikel heb ik gebruik gemaakt van affiliate linkjes.
Wanneer je via deze linkjes iets koopt, support je niet alleen jouw local, maar ook mij. Dit kost jou niks extra.
Je kunt hier meer over lezen in mijn disclaimer.

Ook leuk om te lezen:

8 reacties

  1. Wij moesten ze recentelijk dragen in Frankrijk, wat toch wel wennen was… Ik voelde me ook een beetje een alien inderdaad, totdat ik zag dat iedereen het deed. Ik heb zelf onze mondkapjes genaaid (ook een paar in dezelfde stof als mijn jurkje) en daardoor werd het weer een beetje leuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.