Geen zin in de herfst? 5 tips!

herfst buiten decoratie

Het is buiten weer sneller donker en de temperaturen zijn in korte tijd flink gezakt. Jep, de herfst is in aantocht! Wanneer de herfst dan precies begint? De herfst start over een paar dagen al, namelijk 22 september! Er is geen ontkomen aan en daarom heb ik 5 leuke tips op een rij gezet om in de herfst stemming te komen en wat je tijdens de herfst zou kunnen doen. Lees gauw verder.

1. Ga erop uit in het bos

Ga erop uit in het bos en maak je gedachten leeg. Neem de hond eventueel mee, verzamel blaadjes of kastanjes en haal even wat frisse lucht. Bij thuiskomst kan je lekker met een kopje thee of ander warm drankje onder een dekentje kruipen voor het knusse herfst gevoel.

Deze foto maakte ik vorig jaar met mijn hond in het bos.

2. Duik de keuken in

Duik de keuken in en bak een heerlijke warme appeltaart of maak deze lekkere pompoen met zoete aardappel soep. Een leuke bezigheid en je hebt daarna ook nog wat lekkers om op te eten. 🙂

Pompoen zoete aardappel soep herfst

3. Gebruik herfst decoratie

Met decoratie in huis kun je al een heel eind komen om in de herfst stemming te komen. Maak bijvoorbeeld van de verzamelde herfstbladeren en kastanjes uit tip 1 een leuke hanger of doe ze bij elkaar in een vaas. Ook buitenshuis kun je van alles decoreren. Deze geweldige deurmat kwam ik tegen op Etsy. Daar is ook nog veel meer leuke herfst buiten decoratie te vinden. Voeg daarbij nog een paar kalebassen toe, en jouw huis is het hoogtepunt van de straat.

deurmat herfst buiten decoratie

4. Lak je nagels in een mooie herfstkleur

Op mijn blog deelde ik eerder al twee perfecte lakjes voor deze herfst: Army Green van Pink Gellac en Stop, Drop and Shop van Essie. Twee wijd uit elkaar liggende kleuren en toch beiden even mooi. Het lakken van mijn nagels geeft mij altijd een momentje van rust en het werkt heel ontspannend. Bovendien ziet het er ook nog eens verzorgd uit. 🙂

herfstkleuren nagellak

5. Luister muziek

Muziek is een factor wat een grote rol speelt bij het vormen van jouw stemming. Deze afspeellijst vond ik op Spotify en heeft een goede mix van nummers om in de herfst stemming te komen.

Ik hoop dat ik je met deze tips in de herfst stemming heb kunnen krijgen! Zelf heb ik er nooit echt problemen mee. Sterker nog, ik denk dat de herfst wel mijn favoriete seizoen van het jaar is. Sweater weather, de eindeloze warme kopjes thee en de mooie blaadjes die van de bomen vallen. Love it.

Wat vind jij het leukst aan de herfst? Ik ben benieuwd!

Liefs, José.

Ook leuk om te lezen:

9 reacties

  1. Als lente en zomermens heb ik altijd wat moeite met de komst van de herfst. Maar hij kan ook echt heel mooi zijn. Vooral wanneer de temperatuur nog zacht is, zodat je er toch nog op uit kunt. En kunt genieten van de kleurenpracht die vooral in de herfst zo goed zichtbaar is. Lange wandelingen door het bos of de polder. Heerlijk!!

  2. Leuke tips maar ik vind het een beetje dubbel met de titel 😀 geen zin in de herfst? dan heb je ook geen zin in herfstdecoratie denk ik hihi. Ik vind de herfst echt heerlijk. Leuke enkellaarsjes weer aan, lekkere comfy trui en straks weer mijn winterjas… love it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.