goedkoop boodschappen doen in Duitsland
Lifestyle

Goedkoop boodschappen doen: hoe wij maar €40 per week kwijt zijn aan boodschappen

Ik ben nu bijna een jaar uit huis. Daarvoor woonde ik al wel op kamers, maar daar had ik toch echt minder kosten, aangezien ik vaak nog wat van mijn moeder meekreeg en ik in de weekenden weer thuis was. Nu moet ik echt mijn eigen boontjes doppen. Dat vraagt om goedkoop boodschappen doen en ik denk dat dat aardig lukt. Benieuwd hoe mijn vriend en ik maar ongeveer €40 euro per week aan boodschappen uitgeven? Lees dan verder.

1. Goedkoop boodschappen doen in Duitsland

De eerste tip is natuurlijk een groot voordeel voor mij en mijn vriend. Wij wonen in Duitsland en doen daar dus ook onze boodschappen. Het is algemeen bekend dat de prijzen in Duitsland meestal goedkoper zijn dan in Nederland. Niet alleen boodschappen doen, maar ook tanken en het kopen van drogisterij artikelen zoals shampoo en make-up in Duitsland kunnen al vele euro’s besparen. Al helemaal nu de btw ook nog eens tijdelijk verlaagd is als gevolg van de corona crisis, om de economie te stimuleren. Uiteraard snap ik dat niet al mijn lezers de mogelijkheid hebben om boodschappen in Duitsland te doen, maar mocht je dichtbij de grens wonen: het loont zeker!

Lees ook: Nederlandse ingrediënten in het Duits.

2. Maak een boodschappenlijstje

Mijn vriend en ik bedenken vaak op zondagavond al wat we willen gaan eten die week. Zo weten we wat we willen kopen en kopen we nog maar weinig dingen die we niet nodig zijn. Natuurlijk kopen we af en toe nog wel wat impulsiefs zoals snacks of dingen die we graag willen uitproberen. Maar dat mag ook, zolang het maar niet uit de hand loopt.

3. Gebruik ingrediënten vaker

Deze tip sluit goed aan bij de vorige tip, het maken van een boodschappenlijstje. Bedenk welke ingrediënten je voor meerdere gerechten die week kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan groenten of aan pasta. Ook dit bespaart geld. Lees ook: mijn favoriete kookboeken met simpele recepten.

goedkoop boodschappen doen in Duitsland

4. Let op de aanbiedingen

Met deze tip bedoel ik niet per se de 1+1 gratis aanbiedingen, want die kunnen er juist weer voor zorgen dat je onnodig dingen gaat kopen. Nee, met deze tip doel ik op het kiezen voor wat je die week gaat eten. Is bijvoorbeeld de broccoli in de aanbieding? Dan kun je die week broccoli gaan eten.

Lees ook: Budget tip: Portugese tegelstickers voor in de keuken.

5. Spaar statiegeld

Onder het motto: “alle kleine beetjes helpen.” Wanneer je een plastic fles met statiegeld gewoon weg gooit/recycled zonder hem terug te brengen naar de supermarkt, is dat gewoon geld wat je laat liggen. Het leven is al duur genoeg. Ook al gaat het vaak maar om 0,25 cent, wanneer je vier flessen terug brengt, scheelt dit al weer een euro! Nou moet ik wel zeggen dat er in Duitsland op veel meer drinken statiegeld zit, dan in Nederland. Zo zit er ook statiegeld op blikjes en kleinere flesjes.

6. Koop huismerken

Volgens mij is het wel algemeen bekend dat de goedkopere huismerk producten onder in de schappen liggen en de duurdere A-merk producten op ooghoogte. Dit is echt een van de beste tips voor het goedkoop boodschappen doen. Je bespaart dan zo veel geld!

Wat is jouw ultieme boodschappen tip? Ik ben benieuwd!

Liefs, José.

13 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.