3x mooie kookboeken met simpele recepten

Iedereen is dol op eten, niet waar?! Ik zelf mag graag nieuwe gerechten uitproberen, als het maar niet te moeilijk is. Over de afgelopen 3 jaar heb ik al aardig wat kookboeken verzameld en deel vandaag mijn favorieten met jullie. Benieuwd?

100 Snelle Wereld Recepten van Lekker & Simpel

Dit boek kreeg ik van mijn ouders cadeau op mijn 21e verjaardag en staat boordevol recepten van over de hele wereld, ingedeeld op continent. Zelf heb ik de Mexicaanse taco’s en Turkse pilav al geprobeerd en deze smaakten erg goed. Het kookboek is geschreven door de bloggers van de blog Lekker & Simpel. Ik kijk regelmatig op deze blog om te kijken in wat voor eten ik zin heb, dus ik vind het erg leuk om dit boek te hebben. Ook benieuwd naar dit boek? Het boek is hier te bestellen.

Het Forest Feast kookboek van Erin Gleeson

Van mijn tante kreeg ik dit mega leuk vormgegeven kookboek. Recepten die er in staan zijn heel gemakkelijk te maken en ook nog eens vegetarisch. Het doorbladeren is alleen al leuk door de vormgeving en het is elke keer weer een feestje om er mee aan de slag te gaan. Daarnaast is dit boek ook dikker dan meeste meeste kookboeken, dus zeker het geld waard. Ook benieuwd naar dit boek? Het boek is hier te bestellen.

 Het Bananenboek van Kim Waninge

Dit is het nieuwste exemplaar van mijn kookboekenverzameling en heb ik zelf aangeschaft. Zelf ben ik dol op bananen en ik vond het dan ook tijd worden om dit als ingrediënt te gebruiken bij het koken. In het bananenboek staan recepten die de gehele dag kunnen worden uitgevoerd. Van ontbijt tot aan avondgelegenheden. Zelf heb ik de zuurkool ovenschotel met stukjes banaan al eens gemaakt. Ook benieuwd naar dit boek? Het boek is hier te bestellen.

Ben jij ook dol op koken? En hebben jullie nog aanraders wat betreft kookboeken? Let me know!

Liefs, José

Ook leuk om te lezen:

10 reacties

  1. Vooral het tweede boek lijkt me wel wat. Zelf ben ik niet zo’n kookboek meisje. Mijn ervaring is dat het ergens in de kast beland en ik er nooit wat mee doe. Ik ben beter in het zelf uitproberen van recepten of het opvolgen mijn (schoon)moeders recepten. Never change a winning recipe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.