Keuken make-over met Portugese tegelstickers

portugese tegelstickers keuken

Na de mini make-over van ons balkon, was nu ook de keuken aan de beurt! Dit hebben we gedaan door het plakken van Portugese tegelstickers op de tegels. Een simpel iets, wat zorgde voor een enorm verschil. Benieuwd? Lees dan verder!

Budget tip: Portugese tegelstickers

Mijn vriend en ik wonen in een huurwoning en kunnen dus niet groot verbouwen en ook willen we er niet al te veel in investeren. Onze keuken voelde altijd wat kil aan door de wit/grijze tegeltjes en helemaal niet huiselijk. Tot nu! Op internet vond ik Portugese tegelstickers, die gewoon over de tegels geplakt konden worden. Super simpel en echt I looove het resultaat.

Portugese tegelstickers

De Portugese tegelstickers heb ik via Etsy besteld. Deze zijn hitte- en waterbestendig, dus geschikt voor in de keuken. Van te voren moesten de tegels worden opgemeten en moesten we tellen hoeveel tegelstickers we nodig dachten te zijn, waarna we ze konden bestellen.

Toen ze binnen kwamen hebben mijn vriend en ik als eerst alle stickers op de grond gelegd om een mooi patroon te creëren, waarna de oude tegels goed schoon gemaakt en ontvet moesten worden. Vervolgens konden we gaan plakken. Dit doe je door te beginnen met het plakken op de bovenste hoekjes van de tegel. Vervolgens strijk je de sticker van boven naar onder glad met een plastic pasje, zodat er geen lucht onder blijft zitten. Op de tegels waar de kraan en stopcontacten zitten na, was het echt heel simpel. We hebben er denk ik ongeveer twee uur voor nodig gehad.

Ook leuk om te lezenDe inrichting van ons huisje.

Portugese tegelstickers

Al met al kostte ons deze make-over ongeveer €88,- wat dus vele malen goedkoper is dan echte Portugese tegels. Ik ben echt super blij met het eindresultaat. De keuken is nu veel gezelliger en huiselijker. ♥

Hebben jullie ook tegelstickers in huis? Ik ben benieuwd!

Liefs, José.

Ook leuk om te lezen:

14 reacties

  1. Heel erg leuk en een mooie manier om je keuken op te knappen als je niet te veel kan of mag verbouwen en en daarbij is dit ideaal, als je hetzat bent kan je ze er weer af halen neem ik aan,

    1. Wat is dat leuk geworden zeg. Wat zulke stickers voor verschil kunnen maken, he?! Misschien hier ook maar is overnadenken… Wij hebben zo’n standaard keukentje in onze huurwoning, dan is dit ideaal om het op te knappen.

  2. Oh wat enorm leuk! Ik ga dit zeker onthouden voor onze badkamer. Kun je ze daarna makkelijk verwijderen ook of dat niet? Wij hebben namelijk een huurwoning en dan zouden we het wel weer weg moeten halen wanneer we weggaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.