Laat jouw natuurlijke haartype naar voren komen met de curly girl methode!

Sinds een paar maanden ben ik begonnen met de curly girl methode. Dit is een methode die er voor zorgt dat jouw natuurlijke slag of krul mooier uitkomt. Zelf heb ik veel golven in mijn haar en ik hoop middels deze methode te bereiken dat mijn golven mooier gaan vallen en misschien ook wel iets meer gaan krullen. Zelfs als je stijl haar hebt kun je aan deze methode beginnen, je haar zal er hoe dan ook op vooruit gaan. Benieuwd?

De curly girl methode + producten

De curly girl methode is uitgevonden door de kapster Lorraine Massey, en zij heeft hier een boek vol met informatie over geschreven.
Na het lezen van dit boek raad ik je verder aan om je aan te melden bij Curly Forever. Dit is een groep op Facebook waarin veel informatie en handige tips worden gedeeld. Voor nu zal ik het je eerst proberen uit te leggen:

Bij de curly girl methode draait het vooral om het vermijden van bepaalde ingrediënten in haar producten die slecht zijn voor je haar. Je begint met de zogenoemde “final wash”. Hierbij was je je haren nog een keer met een shampoo waar sulfaten (sodium laureth sulfate) inzitten. Siliconen mogen al niet meer in deze shampoo zitten. Deze zullen namelijk je haar verzwaren en het zorgt er voor dat voedende stoffen niet je haar binnen kunnen dringen. Zelf heb ik hier de Andrelon intense zuiver en zen shampoo voor gebruikt.

final wash shampoo curly girl methode

Na de final wash mag je ook deze shampoo niet meer gebruiken. Wil je dan nog je haar met shampoo wassen, dan zul je dat dus met een shampoo moeten die geen sodium laureth sulfate en siliconen (die te herkennen zijn aan -cone, -conal en -xane achter een ingrediënt in de ingrediëntenlijst) bevat.

Zelf gebruik ik hier deze shampoo van Shea Moisture voor. Deze kon ik helaas niet bij een drogist vinden dus heb ik hem online besteld. Mocht je deze ook willen bestellen dan kan dat hier.

Je hoeft je haar echter niet altijd met een shampoo te wassen, dit kun je namelijk ook met een conditioner doen. Dit heet de zogenaamde “co-wash”. In een van de bestanden van de Facebook groep kun je uitrekenen hoe elastisch je haar is en hoe veel porositeit het heeft. Mijn haar heeft een hoge elasticiteit en dus heb ik veel proteïne nodig.

Deze drie conditioners bevatten allemaal proteïne. Ik ben nog wat aan het testen wat ik een fijne conditioner vind voor de co-wash, en tot nu toe nijg ik naar de Garnier Loving Blends milde haver. Gelukkig zijn deze drie wel gewoon in de winkel te verkrijgen.

Tot slot kan ik alleen maar zeggen dat geduld een schone zaak is. Ik ben nu drie maanden bezig en ik heb echt al mooie golven en hier en daar een krulletje gekregen, dus ik kan haast niet wachten wat het me nog meer gaat op leveren!

Hopelijk hebben jullie ook wat aan deze methode, want ik kan het echt aanraden. 🙂

Zijn jullie ook bewust bezig met je haar?

Liefs, José

2 reacties

  1. Je haar is zo mooi! Ik heb me ook al aangemeld voor de Facebookgroep en moet me hier echt eens in verdiepen. Wel merk ik al zo snel verschil in mijn haartextuur wanneer ik verander van shampoo. Zo heeft de Andrélon Amandel Shine lijn voor mij echt wonderen gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.