Binnenkort naar Leeuwarden? Alle tips op een rij

Na er vier jaar gestudeerd te hebben, weet ik er als insider natuurlijk alle fijne plekjes te vinden. We hebben hier over Leeuwarden en naast dat deze stad in 2018 de culturele hoofdstad van Europa was, heeft deze stad voor mij heel veel mooie herinneringen. In deze blog vind je alle hotspots en weetjes die handig zijn om te weten als je van plan bent om het hoge noorden op te zoeken.

Over Leeuwarden

Leeuwarden is een stad in het noorden van Nederland en is de hoofdstad van Friesland. Heel vroeger was het de hofstad van Nederland, waarvan je de invloeden nog duidelijk kunt terugzien aan de panden in de historische binnenstad. Loop er lekker rond of doe een stadstour, en ontdek op deze manier meer over Leeuwarden. De stad heeft namelijk erg veel te bieden.

Winkelen in Leeuwarden

Al twee keer heeft de stad de titel: “Leukste winkelstraat van Nederland” gewonnen, en dat is niet voor niets. Met leuke winkels als Fiftysix, Nørd, Sissy-Boy en nog een aantal grotere ketens, slaag je er gegarandeerd.

Restaurants, koffie en lunch in Leeuwarden

In dit artikel noemde ik het al even, maar een van mijn favorieten lunch plekjes in Leeuwarden is Stek. Alles is hier super lekker en mega Instagrammable.

De lekkerste koffie in Leeuwarden drink je bij het Douwe Egberts Café. Het is er heel laagdrempelig en wordt de gezelligste woonkamer van Leeuwarden genoemd. Daarnaast kun je er ook goed studeren of werken.

Als ik bezoek in Leeuwarden kreeg en we wilden een hapje eten, dan nam ik deze personen eigenlijk altijd mee naar Double B (burgers!?) of naar de Yserman. Daar vind je een groot variëteit aan diverse gerechten en is er voor ieder wat wils. Daarnaast is het er heel betaalbaar. Aanrader!

Hotels in Leeuwarden

Zelf heb ik nog nooit in een hotel in Leeuwarden overnacht, maar het Post Plaza hotel zou erg fijn moeten zijn. Het is gevestigd in een oud postkantoor en dat zie je ook terug in de details.
Voor de actuele hoteldeals in Leeuwarden kun je hieronder kijken:Booking.com

Uitstapjes in Leeuwarden

Wat je in ieder geval gedaan moet hebben als je in Leeuwarden bent geweest? Ik zou zeggen beklim de Oldehove (scheve toren) en geniet van het uitzicht over de stad. Neem ook vooral een tour door de stad om de historische binnenstad te ontdekken. Daarnaast is Leeuwarden omringd met grachten, waarop je ook met een rondvaart tour mee kunt. Zelf een bootje huren rondvaren is ook heel leuk! Wil je ook nog wat cultuur snuiven? Dan kan ik je het Fries Museum ook aanraden.

Evenementen in Leeuwarden

Het gehele jaar door is er wordt er van alles georganiseerd in Leeuwarden, zoals bijvoorbeeld het Noordelijk Film Festival en Welcome To The Village. Kijk voor de meest actuele evenementen in de agenda van Visit Leeuwarden.

Ben jij al eens in Leeuwarden geweest?

Liefs, José

12 reacties

  1. ik ben wel eens in leeuwarden geweest omdat daar toen een vriendin woonde, ben toen alleen maar op stap geweest en weet niet eens meer hoe of wat hahah maar lijkt mij leuk om er een keer overdag door de stad heen te gaan

  2. Leuk, vorig jaar deden mijn kinderen een zeilcursus en verbleven we op een camping in de buurt, ik ben toen een dag naar Leeuwarden geweest en vond het her super leuk. Ik heb er heerlijk gewinkeld en lekker geluncht. Lijkt me een prima plek om te studeren.

  3. Ik had geen idee dat Leeuwarden ook grachten had, wat leuk! Ben eigenlijk nog maar één keer in Friesland geweest, maar was meteen verliefd. Wat is het er mooi! Wil dus graag nog eens terug en dan ga ik zeker ook naar Leeuwarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.