De spullen die ik gebruik om zelf gelnagels te zetten

Gellak producten

Sinds een tijdje heb ik er een nieuwe hobby bij: het zelf gellak zetten op mijn eigen nagels! Wil je zelf ook aan de slag met gellak op jouw nagels? In dit artikel laat ik je uitgebreid zien wat je daarvoor allemaal nodig hebt. Van de basisproducten en nail art tot het verwijderen van de gellak. Lees gauw verder.

Zelf gellak zetten benodigdheden

Zoals ik al zei, heb ik er sinds een tijdje een nieuwe hobby bij. Ik vind het zelf gellak zetten een leuke bezigheid, het bespaard geld omdat ik niet meer naar een salon hoef en ik maak er altijd een echt me-time momentje van. Het resultaat en de glans vind ik vaak mooier dan gewone nagellak en daarnaast blijft het ook nog langer zitten.

De basis producten voor het zelf gellak zetten

★ Nagelvijl

Als aller eerst begin je natuurlijk met het vijlen van je nagels. Ik gebruik daarvoor een vijl met 100/180 grit van het merk Impulss. Deze is verkrijgbaar bij de Kruidvat. Met deze vijl hoef je maar een paar keer heen en weer te gaan over je nagel, want anders vijl je je nagel kapot.

★ Houten bokkenpootje

Hiermee druk ik mijn nagelriemen terug. Dit kun je overal wel kopen of wordt bij de meeste starterpakketten wel meegeleverd.

★ Cleanser

Om mijn nagels te ontvetten en de plak laag van de gel af te halen, gebruik ik cleanser wipes van Pink Gellac.

★ Primer

Zelf heb ik een primer van Sensationail en Pink Gellac. Echter gebruik ik ze niet meer, omdat er al een primer in de gel base zit die ik op dit moment gebruik.

★ Gel Base

Als Gel Base voor het zelf gellak zetten gebruik ik de Base Extend van Pink Gellac. Hier zit al een primer in, wat ik erg handig vind.

★ Gel topcoat

Als gel topcoat gebruik ik de Ultra Shine van Pink Gellac. Na het gebruiken van deze topcoat zit er geen plaklaag meer op je nagels die je er normaal gesproken nog af halen moet. Super handig!

★ UV lamp of led lamp

Zelf heb ik zowel een UV lamp als een led lamp. De ene staat bij mijn ouders thuis en de andere bij mij. Zo kan ik altijd mijn nagels doen. 🙂 Het verschil tussen de lampen is dat een led lamp veel sneller uithardt. Meestal hoeven de nagels in een led lamp maar 1 minuut terwijl deze in een UV lamp wel 2 minuten of langer moeten.

De leukste gellak kleuren

Gellak bestaat in alle kleuren van de regenboog. Er bestaan veel verschillende merken, maar zelf gebruik ik gellak kleurtjes van Sensationail, Pink Gellac en Alessandro. Daarnaast gebruik ik soms nog een normaal nagellak kleurtje tussen de lagen gel door, als ik een kleur op wil die ik niet als gellak thuis heb.

Lees ook: De perfecte gellak herfstkleur.

zelf gellak thuis zetten

Nail Art

Zelf hou ik wel van een beetje extra op mijn nagels. Glitters, water decals en folies, I love it! Dit soort nail art spullen bestel ik vooral op Etsy of Aliexpress.

zelf gellak zetten nail art

Zelf gellak verwijderen

★ Nagelvijl

Wanneer je je nagels zat bent begin je met het stevig vijlen van de gellak. Hiervoor gebruik ik dezelfde 100/180 grit vijl van Impulss, als die ik gebruik bij het zetten van gelnagels.

★ Gel polish remover

Gellak kan je helaas niet met een gewone nagellak remover verwijderen. Je hebt er een nodig die vooral uit aceton bestaat. Ik gebruik deze remover van Sensationail en heb er ook een van de Kruidvat.

★ Wattenschijfjes

Wattenschijfjes haal ik onder andere in de supermarkt of bij de Kruidvat en Action vandaan. Het merk maakt niet uit.

★ Aluminium folie

Zelf gebruik ik aluminium folie, wat ik gewoon in de supermarkt koop. Er bestaan ook speciale gellak remover folies, wat ook handig kan zijn.

★ Houten bokkenpootje

Het houten bokkenpootje gebruik ik om de gellak eraf te schrapen, als het lang genoeg in de remover heeft geweekt. Zoals bij de basis genoemd, kan je deze bokkenpootjes bijna overal wel kopen en wordt het vaak bij nagelproducten al meegeleverd.

★ Nagelriem olie

Als verzorging van de nagelriemen en nagels, gebruik ik na het verwijderen van de gellak altijd nog een nagelriem olie. Meestal gebruik ik die van de Kruidvat, maar deze is ook goed.

Extra accessoires

Ik vind het leuk om in een oogopslag te kunnen zien wat voor nagel kleuren ik heb. Hiervoor gebruik ik deze nagel display stokjes van Aliexpress.

Dit zijn de nagels die ik op dit moment draag, met lekker veel nail art zoals je kunt zien.

 

Draag jij wel eens gellak? Ik ben benieuwd!

Liefs, José.

Side note: Niets in dit artikel is gesponsord. Alle producten heb ik zelf gekocht.
In dit artikel heb ik soms gebruik gemaakt van affiliate linkjes.
Wanneer je via deze linkjes iets koopt, support je niet alleen de webshop, maar ook mij. Dit kost jou niks extra.
Je kunt hier meer over lezen in mijn disclaimer.

Ook leuk om te lezen:

10 reacties

  1. Wat een handig artikel! Was er net naar op zoek. Ik zou het zelf namelijk erop willen doen maar afhaken lijkt me zo moeilijk. Bedankt voor deze post want nu durf ik het wel aan!

    1. Leuk om te horen dat mijn artikel dus precies op het juiste moment online is gekomen! ? Het afhaken van gellak is inderdaad een karweitje, maar met deze producten in het lijstje is dit zo gedaan.

  2. Ik droeg voorheen wel eens gellak maar ik merkte dat het niet goed voor mijn nagels was wanneer ik het te vaak deed. Maar ze zijn wel ideaal voor bijvoorbeeld in de zomer of tijdens de feestdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.